måndag 25 augusti 2008

Bouillabaisse

Fisk tex hoki(dyrt) torsk sej (lite grå men lika god som torsk å billig)
gul lök
vitlök
potatis
tomatpure
krossad tomat
fänkål
paprika
squasch
apelsin 
saffran
lagerblad
fiskfond
vitt vin
olja
musslor på burk
frysta räkor (behövs inte..)

  1. Fräs lök och vitlök genomskinligt i olja och lite smör
  2. salta och häll på saffran
  3. skala tärna potatis, hacka fänkål, tärna squasch och paprika och lägg i grytan
  4. rör ned lite tomatpure
  5. Häll på krossad tomat och en nypa socker
  6. häll på vitt vin och fiskfond  
  7. häll på vatten så att grönsakerna täcks
  8. lägg i apelsinskal och lagerblad
  9. tärna fisken och lägg i den
  10. häll av musslorna vatten och häll i dem när fisken börjar bli vit
  11. smaka av med apelsinjuice från apelsinen eller ur förpackning
  12. när det klart häll på räkorna
  13. servera med baguette

Inga kommentarer: