1 l grekisk youghurt
3-4 ägg
riven ost (1 påse av riven ost)
salt vitpeppar svartpeppar
2 morötter
1 stor gul lök
champinjoner
1 kartong krossad tomat
2 msk tomatpure
timjan
1 pkt lasagneplattor
- Sätt ugnen på 200°
- hacka och börja steka löken hacka vitlök stek med
- riv morötterna lägg i stekpannan när löken börjar bli genomskinlig
- skiva svampen lägg i stekpannan
- salta och peppra (svartpeppar)
- när det börjar bli mjukt lägg i köttfärsen, krydda med timjan salta peppra
- när köttet är brynt lägg i tomatpuren och den krossade tomaten
- Låt köttfärssåsen bli klar
- Under tiden blanda
- Youghurt med äggen och 3/4 av osten salt och vitpeppar
- i en ugnsform ta olivolja i botten
- lägg ett lager med hälften av köttfärsåsen
- lasagneplattor
- hälften av youghurtsåsen
- lasagneplattor
- resten av av köttfärsåsen
- lasagneplattor
- youghurtsåsen
- resten av den rivna osten
- in i ugnen i ca 20 min
- Servera med tsakiki och grekisk sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar