fredag 22 augusti 2008

Grekisk lasagne

500 gr köttfärs nöt eller blandfärs
1 l grekisk youghurt
3-4 ägg
riven ost (1 påse av riven ost)
salt vitpeppar svartpeppar
2 morötter
1 stor gul lök
champinjoner
1 kartong krossad tomat
2 msk tomatpure
timjan
1 pkt lasagneplattor

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. hacka och börja steka löken hacka vitlök stek med
  3. riv morötterna lägg i stekpannan när löken börjar bli genomskinlig
  4. skiva svampen  lägg i stekpannan
  5. salta och peppra (svartpeppar)
  6. när det börjar bli mjukt lägg i köttfärsen, krydda med timjan salta peppra
  7. när köttet är brynt lägg i tomatpuren och den krossade tomaten
  8. Låt köttfärssåsen bli klar
  9. Under tiden blanda
  10. Youghurt med äggen och 3/4 av osten salt och vitpeppar
  11. i en ugnsform ta olivolja i botten
  12. lägg ett lager med hälften av köttfärsåsen
  13. lasagneplattor
  14. hälften av youghurtsåsen
  15. lasagneplattor 
  16. resten av av köttfärsåsen
  17. lasagneplattor
  18. youghurtsåsen
  19. resten av den rivna osten
  20. in i ugnen i ca 20 min
  21. Servera med tsakiki och grekisk sallad 

Inga kommentarer: