lördag 23 augusti 2008

Tonfiskfralla

4 stora frallor
2 burkar tonfisk i olja
1/5 burk krossade tomater
1 gul lök
1 grön paprika
1 knippe persilja
10 pimento fyllda gröna oliver
salt och svartpeppat
tomatsås
1/5 burk krossade tomater
2 msk tomatpure
nån msk vatten
cayennepeppar
samt svarta oliver, 1 hårdkokt ägg(se grekisk potatissallad)

  1. Häll av oljan från tonfisken slarvigt så att lite olja stannar kvar
  2. mosa den i en skål med de krossade tomaterna
  3. skala och finhacka löken
  4. finhacka paprikan och klipp persiljan
  5. hacka oliverna grovtblanda tonfisken med lök, paprika, oliver,, perilja, salt och peppar och lite citronsaft
  6. Blanda ingredienserna till tomatsåsen och koka upp
  7. Smaka av med cayennepeppar den skall vara stark
  8. Dela frallorna
  9. lägg tomatsås i botten
  10. skeda i tonfiskröran
  11. lägg en äggklyfta på toppen och svarta oliver
  12. packa in i plast de är goda när de stått till sig i ett par timmar...

1 kommentar:

P sa...

Har du gjort denhär själv?