2 burkar tonfisk i olja
1/5 burk krossade tomater
1 gul lök
1 grön paprika
1 knippe persilja
10 pimento fyllda gröna oliver
salt och svartpeppat
tomatsås
1/5 burk krossade tomater
2 msk tomatpure
nån msk vatten
cayennepeppar
samt svarta oliver, 1 hårdkokt ägg(se grekisk potatissallad)
- Häll av oljan från tonfisken slarvigt så att lite olja stannar kvar
- mosa den i en skål med de krossade tomaterna
- skala och finhacka löken
- finhacka paprikan och klipp persiljan
- hacka oliverna grovtblanda tonfisken med lök, paprika, oliver,, perilja, salt och peppar och lite citronsaft
- Blanda ingredienserna till tomatsåsen och koka upp
- Smaka av med cayennepeppar den skall vara stark
- Dela frallorna
- lägg tomatsås i botten
- skeda i tonfiskröran
- lägg en äggklyfta på toppen och svarta oliver
- packa in i plast de är goda när de stått till sig i ett par timmar...
1 kommentar:
Har du gjort denhär själv?
Skicka en kommentar