10 st små lökar Lägg dem i kokande vatten så är det lätt att skala dem sedan
vitlök
champinjoner färska fasta små
vitt vin
hönsbuljong (fond + vatten..)
i burk hela tomater el 3-4 tomater som du lägger i kokande vatten tills skalet spricker skala dem och tärna dem sedan
vispgrädde
madeira, portvin om ni har..
- bryn kycklingen i en gryta i krossad vitlök olja och smör
- salta och peppra
- ta upp och lägg i skål när den fått lite färg
- bryn löken hel eller i fjärdedelar
- när löken börjar få färg släng i champinjonerna i så stora bitar du vill ha dem jag har halvor salta och peppra
- lägg i kycklingen
- späd med buljong och vin och tills kycklingen är täckt
- häll i tomat burk eller hackad
- koka grytan i 30 min
- häll på grädde och ev madeira
- smaka av
- servera med ris
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar