måndag 25 augusti 2008

Kyckling Marengo

Kyckling
10 st små lökar Lägg dem i kokande vatten så är det lätt att skala dem sedan
vitlök
champinjoner färska fasta små 
vitt vin
hönsbuljong (fond + vatten..)
i burk hela tomater el 3-4 tomater som du lägger i kokande vatten tills skalet spricker skala dem och tärna dem sedan
vispgrädde
madeira, portvin om ni har..

  1. bryn kycklingen i en gryta i krossad vitlök olja och smör
  2. salta och peppra
  3. ta upp och lägg i skål när den fått lite färg
  4. bryn löken hel eller i fjärdedelar
  5. när löken börjar få färg släng i champinjonerna i så stora bitar du vill ha dem jag har halvor salta och peppra
  6. lägg i kycklingen
  7. späd med buljong och vin och tills kycklingen är täckt
  8. häll i  tomat burk eller hackad
  9. koka grytan i 30 min
  10. häll på grädde och ev madeira
  11. smaka av
  12. servera med ris

Inga kommentarer: