1 gul lök
2 vitlöksklyftor
lagerblad
salt
vit och svartpeppar i korn
1 stånd (ha ha) blekselleri inte rotselleri
timjan
salvia
1 burk hallonmarmelad
1 gul lök
vitlök
salt
vitpeppar
vit balsamvinäger
- Tina kycklingvingarna dela dem i tre delar
- Lägg i en gryta
- skala lök och vitlök klyfta den lägg i grytan
- skiva sellerin lägg den i grytan
- häll på vatten så att den täcker kyckling lök och selleri
- häll i salt
- häll i 2 lagerblad timjan och salvia
- lägg i en The-sil svart och vitpeppar
- Koka upp skumma av det grå skummet
- koka 15 min
- Gör hallonsåsen under tiden
- stek hackad lök i smör
- ta hallonmarmeladen i en sil så att du slipper kärnorna
- ta lite krossad vitlök
- när löken är genomskinlig och brynt
- häll i hallonmarmeladen
- skvätt i balsamvinäger
- koka ihop
- Nu åter till kycklingvingarna
- ta upp kycklingdelarna
- släng topparna
- spar hönsbuljongen - frys in den den går bra att ha till sås koka ris etc
- lägg delarna i en ugnsform som du hällt lite olja i botten
- Häll på hallonsåsen in i en jättevarm ugn har du grill använd den
- vakta och när vingarna ser klara ut ta ut dem och njut med en sallad kanske?! och en god öl
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar