lördag 23 augusti 2008

Kycklingvingar hallon

1 pkt kycklingvingar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
lagerblad
salt
vit och svartpeppar i korn
1 stånd (ha ha) blekselleri inte rotselleri
timjan
salvia

1 burk hallonmarmelad
1 gul lök
vitlök
salt 
vitpeppar
vit balsamvinäger

  1. Tina kycklingvingarna dela dem  i tre delar 
  2. Lägg i en gryta
  3. skala lök och vitlök klyfta den lägg i grytan
  4. skiva sellerin lägg den i grytan
  5. häll på vatten så att den täcker kyckling lök och selleri
  6. häll i salt
  7. häll i 2 lagerblad timjan och salvia
  8. lägg i en The-sil svart och vitpeppar
  9. Koka upp skumma av det grå skummet
  10. koka 15 min
  11. Gör hallonsåsen under tiden
  12. stek hackad lök i smör
  13. ta hallonmarmeladen i en sil så att du slipper kärnorna
  14. ta lite krossad vitlök
  15. när löken är genomskinlig och brynt
  16. häll i hallonmarmeladen
  17. skvätt i balsamvinäger
  18. koka ihop
  19. Nu åter till kycklingvingarna
  20. ta upp kycklingdelarna
  21. släng topparna
  22. spar hönsbuljongen  - frys in den den går bra att ha till sås koka ris etc
  23. lägg delarna i en ugnsform som du hällt lite olja i botten
  24. Häll på hallonsåsen in i en jättevarm ugn har du grill använd den
  25. vakta och när vingarna ser klara ut ta ut dem och njut med en sallad kanske?! och en god öl

Inga kommentarer: