8 portionsbitar kyckling, file eller lår
1 litet pkt skalade räkor eller 100 gr färska
1 dl olivolja
dragon
tabasco
vitlöksklyftor
1 stor gul lök
1 stor röd paprika
tomatsås
tomatsås
gul lök
krossad tomat
tomatpure
ingefära
colmans senapspulver
vitlök salt
vitpeppar
flytande honung
vit balsamvinäger
- Börja med att lägga kycklingarna och räkorna i var sin skål
- häll över en blandning av olja dragon vitlök tabasco så att de marineras 1 tim
- Gör tomatsåsen under tiden
- skala hacka gul lök och vitlök
- stek tills den börjar bli genomskinlig
- salta och peppra
- häll i tomatpure 2-3 msk
- när det stekt lite häll på balsamvinäger
- häll sedan på krossad tomat
- krydda såsen med
- ingefära
- 1 tsk senapspulver
- 2 msk flytande honung
- smaka av antingen behövs det lite vinäger eller honung eller salt...
- nu kan du då välja lergryta som skall ligga i blöt 15 min i kallt vatten eller göra det i ugn
- I Lergryta
- skala och skiva löken i ringar lägg i grytan
- skär paprikan i ringar lägg i grytan
- lägg i kycklingen
- häll över tomatsåsen
- häll i resten av kycklingmarinaden
- in i kall ugnen 250 ° i två tim
- när det är klart häll över räkorna och låt stå en liten stund under lock
- servera med ris och sallad
- i ugn
- Bryn kycklinbitarna i marinaden i en het stekpanna
- lägg dem i ugnsfast form
- stek skivad lök och paparika tills löken börjar bli brun
- lägg över kycklingen
- häll över tomatsåsen täck med ugnsaluminiumfolie och låt stå i 30 min i 180°
- höj till 220° ta bort folien och grädda i ytterligare 20 min
- lägg på räkorna 5 min innan det är klart
- servera med ris och sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar