måndag 25 augusti 2008

Kreolsk kyckling

I lergryta å i ugn
8 portionsbitar kyckling, file eller lår
1 litet pkt skalade räkor eller 100 gr färska
1 dl olivolja
dragon
tabasco
vitlöksklyftor
1 stor gul lök
1 stor röd paprika
tomatsås

tomatsås
gul lök
krossad tomat 
tomatpure
ingefära
colmans senapspulver
vitlök salt
vitpeppar
flytande honung
vit balsamvinäger

  1. Börja med att lägga kycklingarna och räkorna i var sin skål
  2. häll över en blandning av olja dragon vitlök tabasco så att de marineras 1 tim
  3. Gör tomatsåsen under tiden
  4. skala hacka gul lök och vitlök
  5. stek tills den börjar bli genomskinlig
  6. salta och peppra
  7. häll i tomatpure 2-3 msk 
  8. när det stekt lite häll på balsamvinäger 
  9. häll sedan på krossad tomat
  10. krydda såsen med
  11. ingefära 
  12. 1 tsk senapspulver
  13. 2 msk flytande honung
  14. smaka av antingen behövs det lite vinäger eller honung eller salt...
  15. nu kan du då välja lergryta som skall ligga i blöt 15 min i kallt vatten eller göra det i ugn
  16. I Lergryta
  17. skala och skiva löken i ringar lägg i grytan
  18. skär paprikan i ringar lägg i grytan
  19. lägg i kycklingen
  20. häll över tomatsåsen
  21. häll i resten av kycklingmarinaden
  22. in i kall ugnen 250 ° i två tim
  23. när det är klart häll över räkorna och låt stå en liten stund under lock
  24. servera med ris och sallad
  25. i ugn
  26. Bryn kycklinbitarna i marinaden i en het stekpanna
  27. lägg dem i ugnsfast form
  28. stek skivad lök och paparika tills löken börjar bli brun
  29. lägg över kycklingen
  30. häll över tomatsåsen täck med ugnsaluminiumfolie och låt stå i 30 min i 180°
  31. höj till 220° ta bort folien och grädda i ytterligare 20 min 
  32. lägg på räkorna 5 min innan det är klart
  33. servera med ris och sallad

Inga kommentarer: