måndag 25 augusti 2008

Cheese Cake

Botten
100 gr digestives kex eller pepparkakor
50 gr smält smör

Fyllning
2 askar philadelphia cream cheese light
3 dl gräddfil
det rivna skalet och saften av 1 citron
2 1/2 dl florsocker
5 gelatinblad
1/2 dl vatten

Citrongele
1 dl pressad citron
2 gelatinblad
1 dl florsocker + 1 dl vatten
2 droppar gul hushållsfärg
1 msk rivet citronskal
färsk citronmeliss till garnering

  1. lägg kexsmulorna i botten av en smord rundform med löstagbara kanter
  2. lägg de 5 gelatinbladen i blöt i kallt vatten 10 min
  3. ta upp krama ur
  4. smält i en kastrull på spideni cirka 1/2 dl vatten 
  5. låt blandningen svalna lite
  6. Lägg ost gräddfil florsocker citronskal och saft i en mixer ller matberedare
  7. Häll i gelatinlösningen och kör till en jämn smet
  8. häll försiktigt smeten över kaksmulorna i formen
  9. släta till ytan och ställ i kylen i 1-2 tim
  10. blötlägg de 2 gelatinbladen i kallt vatten
  11. ta upp krama ur
  12. smält florsockret i en kastrull med 1 dl vatten 
  13. rör ner de urkramade gelatinbladen i den varma sockerlösningen
  14. låt svalna
  15. häll i citronsaft citronskal och karamellfärg
  16. Häll citrongelen över ostkrämen och ställ kakan kallt svalt cirka 2 timmar tills gelen svalnat 

Inga kommentarer: