100 gr digestives kex eller pepparkakor
50 gr smält smör
Fyllning
2 askar philadelphia cream cheese light
3 dl gräddfil
det rivna skalet och saften av 1 citron
2 1/2 dl florsocker
5 gelatinblad
1/2 dl vatten
Citrongele
1 dl pressad citron
2 gelatinblad
1 dl florsocker + 1 dl vatten
2 droppar gul hushållsfärg
1 msk rivet citronskal
färsk citronmeliss till garnering
- lägg kexsmulorna i botten av en smord rundform med löstagbara kanter
- lägg de 5 gelatinbladen i blöt i kallt vatten 10 min
- ta upp krama ur
- smält i en kastrull på spideni cirka 1/2 dl vatten
- låt blandningen svalna lite
- Lägg ost gräddfil florsocker citronskal och saft i en mixer ller matberedare
- Häll i gelatinlösningen och kör till en jämn smet
- häll försiktigt smeten över kaksmulorna i formen
- släta till ytan och ställ i kylen i 1-2 tim
- blötlägg de 2 gelatinbladen i kallt vatten
- ta upp krama ur
- smält florsockret i en kastrull med 1 dl vatten
- rör ner de urkramade gelatinbladen i den varma sockerlösningen
- låt svalna
- häll i citronsaft citronskal och karamellfärg
- Häll citrongelen över ostkrämen och ställ kakan kallt svalt cirka 2 timmar tills gelen svalnat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar