fredag 22 augusti 2008

Lammstek

1 lammstek
vitlök
svartpeppar
salt
vitlöksklyftor
ansjovis med kapris

ev sås
grädde eller mjölk
svamp
soya
gul lök

  1. Sätt ugnen 200°
  2. Skär med en vass kniv "fickor" i köttet
  3. Skala vitlöksklyftorna och halvera dem
  4. tryck ner en ansjovis, kapris och vitlök i fickorna
  5. salta, peppra steken
  6. lägg den på ett galler i form med kanter
  7. stringla lite olivolja över
  8. tryck in en stektermometer, se till att den inte kommer nära benet utan stannar i köttet
  9. In i ugnen, den är klar när den är ca 70° den stiger lite när man tagit ur den ur ugnen
  10. Sås gör man genom att sila skyn ner i kastrull grädde el mjölk, soya 
  11. man kan göra en svampsås genom att steka lite lök champinjoner och sedan skyn och grädde el mjölk och soya
  12. Servera med potatissallad el klyftpotatis, sallad gärna spenat och ärtsalladen. gele

Inga kommentarer: