vitlök
svartpeppar
salt
vitlöksklyftor
ansjovis med kapris
ev sås
grädde eller mjölk
svamp
soya
gul lök
- Sätt ugnen 200°
- Skär med en vass kniv "fickor" i köttet
- Skala vitlöksklyftorna och halvera dem
- tryck ner en ansjovis, kapris och vitlök i fickorna
- salta, peppra steken
- lägg den på ett galler i form med kanter
- stringla lite olivolja över
- tryck in en stektermometer, se till att den inte kommer nära benet utan stannar i köttet
- In i ugnen, den är klar när den är ca 70° den stiger lite när man tagit ur den ur ugnen
- Sås gör man genom att sila skyn ner i kastrull grädde el mjölk, soya
- man kan göra en svampsås genom att steka lite lök champinjoner och sedan skyn och grädde el mjölk och soya
- Servera med potatissallad el klyftpotatis, sallad gärna spenat och ärtsalladen. gele
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar