1 stek av nötkött eller vilt
morötter
gullök
ansjovis
lite flytande honung
salt
kryddpeppar
ev sås
grädde eller mjölk
soya
gul lök
svamp
- lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 min
- skala löken och skär den i klyftor
- skala moröterna och skär dem i stora bitar
- klicka lite smör i botten av lergrytan
- lägg i lök och morötter
- lägg i steken
- krydda med lite salt och kryddpeppar
- lägg på ansjovis uppe på steken
- ringla lite honung över
- klicka lite smör också
- häll på 1/2 dl vatten
- på med locket in i en kall ugn i 250° i 2 tim
- Under tiden gör nåt kul !!
- 45 min innan steken är klar kan man skala potatis och koka till potatis kokar ca 20 min
- Man gör också sås
- alt 1 stek lite lök till den blir genomskinlig då har man i skivad svamp
- när löken och svampen är stekta, krydda med salt och vitpeppar
- häll på grädde och soya och skyn från lergrytan
- alt 2 häll på grädde och soya och skyn från lergrytan
- Servera grönsakerna från lergrytan dvs löken och morötterna i en skål
- Kokt potatis, sås gele och sallad spenatsalladen är god till...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar