fredag 22 augusti 2008

Slottstek

i lergryta...
1 stek av nötkött eller vilt
morötter
gullök
ansjovis
lite flytande honung
salt 
kryddpeppar

ev sås
grädde eller mjölk
soya
gul lök
svamp


  1. lägg lergrytan i blöt i kallt vatten  minst 15 min
  2. skala löken och skär den i klyftor
  3. skala moröterna och skär dem i stora bitar
  4. klicka lite smör i botten av lergrytan
  5. lägg i lök och morötter
  6. lägg i steken
  7. krydda med lite salt och kryddpeppar
  8. lägg på ansjovis uppe på steken
  9. ringla lite honung över
  10. klicka lite smör också
  11. häll på 1/2 dl vatten
  12. på med locket in i en kall ugn i 250° i 2 tim
  13. Under tiden gör nåt kul !!
  14. 45 min innan steken är klar kan man skala potatis och koka till potatis kokar ca  20 min
  15. Man gör också sås
  16. alt 1 stek lite lök till den blir genomskinlig då har man i skivad svamp
  17. när löken och svampen är stekta, krydda med salt och vitpeppar
  18. häll på grädde och soya och skyn från lergrytan
  19. alt 2 häll på grädde och soya  och skyn från lergrytan
  20. Servera grönsakerna från lergrytan dvs löken och morötterna i en skål
  21. Kokt potatis, sås gele och sallad spenatsalladen är god till...

Inga kommentarer: