marinad
2 tsk thai red curry
1,5 tsk svartpeppar
4 msk rapsolja
2 msk fisksås
2 msk citronjuice
2 msk råsocker
Jordnötssås
4 dl malda jordnötter
1 burk kokosmjölk
4 tsk röd currypasta
1 msk råsocker
1 msk citronjuice
1 msk fisksås
Gurkssallad
1 halv gurka delad på längden
1 st liten rödlök
1,5 dl vatten
3 msk ättikssprit 12 % perstorpättika är 24 % så den spär du hälften hälften
3 msk vitt strösocker
1 tsk salt
1 krm Sambal Olek
- Börja med gurksalladen
- Dela gurkan på längden
- skeda ur kärnorna med en tesked
- Skär den i tunna skivor och lägg i en skål
- finhacka rödlöken och lägg i skålen
- Häll vatten ättika socker i en kastrull
- koka upp
- tillsätt salt och sambal Olek
- häll den varma lagen över gurkan och löken
- Låt stå och dra
- Forsätt nu med att marinera köttet
- Skär köttet i tärningar
- lägg i en skål
- blanda marinaden i en skål och häll över köttet du kan också blanda allt i en zippåse och knåda runt lite, det kan ligga i marinaden i ett dygn i kylskåp...
- såsen gör du såhär
- blanda kokosmjölk, currypasta, socker, citron, fisksås och jordnötter.
- Låt sjuda och rör hela tiden det bränner lätt i botten...
- Gör riset gärna jasminris det bränner också lätt i bottnen..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar