- Salta alltid efteråt, salt drar ut vätska och du kokar köttet istället för att steka det
- Torka av köttet så får du finare stekyta
- Stek inte kylskåpskallt ta ut köttet en stund innan så att det blir rumstempererat
- Fyll inte stekpannan då kyler ner du ner pannan och köttsaften rinner ut
- Allt skivat kött är inte biff, visst kött passar bättre att koka...
- Ju tjockare skivor desto lägre temperatur - Ju tunnare skivor desto högre temp
- Tänk på att ha jämna skivor i tjocklek
- Skär köttet på tvären tvärs över muskelfibrerna
- Kött krymper i ugnen 1/4 går bort...
- Använd kötttermometer
- Tina kött långsamt
- Använd lagom stora kärl
- Koka är magrast sättet att tillaga kött
Nötkött
- Framlägg kokas tex köttsoppa
- Märgpipa kokas tex pepparrotskött eller soppa
- Bog stek i ugn grytstek(slottstek) eller till gryta
- Bringa kokas soppa pepparrotskött
- Rimmad bringa kokas
- Entrecóte stek eller grilla ellertill ugnstek
- Högrev kokas - om den är mör går den att steka eller gryta eller ugnstek
- dubbelbiff ugnstek eller grillas
- T-bone stek eller grilla
- Enkelbiff stek eller grilla
- File stek eller grilla tex filets mignon, tournedos, cour de file
- Fransyska ugnstek gryta klassiska slottsteken rulader
- Innanlår ugnstek lövbiff
- Rostbiff hel i ugn eller som skivor som biff
- Ytterlår gryta eller lövbiff
Griskött
- Bog hel i ugn eller skivad som schnitzel eller till gryta
- Bogblad stek i ugn
- File steka eller grilla
- Kassler är rökt och rimmad kotlett - ät kall eller stek eller grilla
- Karre stek grilla eller ugnstek
- Lägg kokas
- Revbenspjäll grilla eller stek i ugn
- Sidfläsk stekt fläsk eller hel i ugn
- Skinka ugnstek skiva till schnitzel gryta
Lammkött
- Bog kokas
- Lägg kokas tex lammfrikase
- Fransyska lammstek i skär i skivor till att stekas eller grillas
- Kotlettrad stek eller grilla
- lammsadel helstek i ugn eller gör kotletter
- Tunnbringa ungstek eller grilla som revbensspjäll
- Lårstek som lammstek
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar